Könyvtári rendszer

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to My Calendar

Általános könyvtárhasználati rend


A könyvtár szolgáltatásait használni csak regisztrációt követően lehet.

 A könyvtár rendjét biztosító utasításokat, szabályzatokat az olvasók kötelesek betartani. A könyvtárhasználat részletes szabályait a Könyvtárhasználati Szabályzat tartalmazza.

A könyvtár igénybevételéhez a ruhatár használata kötelező. A ruhatári feladatokat a portaszolgálat látja el. Kérjük, vegye igénybe kulcsos tároló szekrényeinket! 

A könyvtárba a következő személyes tárgyakat lehet bevinni:

  • pénztárca
  • irattárca
  • mobiltelefon
  • laptop - táska nélkül
  • jegyzetlap és toll


A könyvtári terekbe bevihető táska maximális mérete 15 X 20 cm.

A könyvtár állományából csak kölcsönözhető dokumentum vihető ki. Az olvasótermek állományát az olvasótermekből kivinni tilos, a fénymásolni vitt dokumentumokat is be kell mutatni.

Az olvasó által használt dokumentumokban, a könyvtár felszerelésében kárt okozni tilos. Az olvasó az általa okozott kárt köteles megtéríteni.

A könyvtár helyiségeinek tisztaságára minden könyvtárhasználó ügyelni köteles. A helyben használt vagy kölcsönzött könyveket tiszta, megkímélt állapotban kell visszaszolgáltatni.

Az olvasótermekben enni, inni, mobil telefont használni nem szabad. A könyvtár egész területén tilos a dohányzás.

A könyvtár a többi olvasó munkáját indokolatlanul zavaró, illetve károkozáson vagy a könyvtári tulajdon eltulajdonításán tetten ért személyt korlátozhatja a használati jogait illetően. A könyvtár látogatása csak az alapvető higiéniás szabályok betartásával lehetséges. Alkohol, kábítószer vagy más tudatmódosító szer befolyása alatt álló, illetve a szembetűnően, érezhetően ápolatlan, vagy a közízlést sértő, hiányos öltözékben megjelenő személyek nem látogathatják a könyvtárat. Az ilyen személyt a könyvtár munkatársai felkérik a könyvtárból való távozásra.

Bármilyen külső személy vagy szervezet plakátja, szórólapja nem helyezhető el a könyvtári terekben, illetve a főbejárat teljes üvegfelületén. Az előcsarnokban kulturális célzatú plakát és szórólap csak az arra kijelölt helyen helyezhető el. A könyvtár a kihelyezett plakátokat eltávolíthatja.

A könyvtár ideológia- és politikamentes. Ilyen jellegű rendezvényekre - a társadalmi tolerancia határain belül - kizárólag bérleti jogviszony keretében kerülhet sor (színházterem, előcsarnok, kistermek).