Könyvtári rendszer

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to My Calendar

Fonotéka

Pest Megyei Könyvtár - fonotéka
Hang-Kép-Médiatár, Szentendrén hagyományos nevén FONOTÉKA, az intézmény leggyorsabban fejlődő részlege, látogatóink körében nagyon kedvelt gyűjtemény. A szolgáltatott dokumentumok egyre bővülő körét, valamint az elektronika és számítástechnika hihetetlen gyors fejlődését követi az állománygyarapítás. 
A több mint 20000 darabból álló gyűjtemény sokféle dokumentumtípusból áll, tartalmilag a művészetek szinte teljes skáláját, a tudományokat pedig ismeretterjesztő szinten felöleli. Kiválóan képzett könyvtárosok segítik a használókat tájékoztatással, tanácsadással a teljes nyitvatartási időben. Elektronikus katalógusunkból az internettel rendelkezők otthonról is tájékozódhatnak a teljes állományról.


 

 

 

CD-k: 
Az állomány legterjedelmesebb része. A zeneirodalom szinte valamennyi területe megtalálható a komolyzenétől a világzenéig, és az utóbbi években egyre közkedveltebb hangoskönyveket is ide soroljuk. 

DVD-k: 
Lassan teljesen felváltják a videófilmeket, a polcokon elhelyezett sok ezer film tartalmi, műfaji csoportosításban található, feliratok is segítik az eligazodást. (pl. történelmi filmek, művészfilmek, sorozatok, zenei dvd-k stb.) 

CD-ROM-ok: 
A nyelvet tanulókat, játszani vágyókat és a lexikális adatok iránt érdeklődőket vonzza leginkább ez a gyűjteményünk. A játék- és nyelvprogramok mellett számos magyar nyelvű enciklopédia, ismeretterjesztő CD-ROM is kölcsönözhető. 

Bakelit lemezek: 
Nagy érdeklődésre számot tartó, régi, komolyzenei lemezgyűjteményünk közel 2500 darabból áll, szinte muzeális értéke ellenére kölcsönözhető.

Hangkazetták: 
Gyűjteményünkben főleg vers és meseirodalomból lehet még válogatni. 

Videófilmek: 
A videólejátszóval rendelkező olvasóink számára még szép számban kölcsönözhetőek videófilmek is.

Pest Megyei Könyvtár - fonotéka