Könyvtári rendszer

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to My Calendar

Felnőtt részleg


Tágas, légkondicionált olvasóteremmel - mely rendezvényeinknek is helyszíne - újság- és folyóiratolvasóval, számítógépes katalógussal és kölcsönzőrendszerrel, valamint cca. 150.000 könyvvel várjuk olvasóinkat. Állományunk évi 8-9 ezer kötettel bővül folyamatosan. Az új könyvek már néhány héttel a könyvpiacon való megjelenés után kereshetőek. Gyűjtőkörünk általános, de kiemelten gyűjtjük a pedagógiai és művészeti könyveket. A vásárlásnál érvényesítjük olvasóink igényeit is.

Jelentős az idegen nyelvű könyveink száma, közöttük angol, német, francia és kétnyelvű művek, illetve könnyített olvasmányok is találhatóak. Elmélyült munkára, kutatásra alkalmas olvasótermünkben a különböző tudományágakat reprezentáló kézikönyveket, lexikonokat, összefoglaló munkákat helyeztük el, ezek csak helyben használhatók. 

A kölcsönözhető könyveink kétharmadát raktárban helyeztük el, ezekről a számítógépes katalógusban lehet tájékozódni, illetve a könyvtárosok segítségével kölcsönözhetőek. Raktári szolgálat 17 óráig van, ezután érkező kéréseket a következő nyitvatartási napon teljesítjük. A kölcsönzőtérben, szabadpolcon kb. 50.000 kötet található. 

A kor követelményeinek megfelelően használható internet, számítógépes adatbázisok és CD-ROM-ok is. Ezekről a tájékoztató könyvtárosok adnak bővebb felvilágosítást. Közel 300 időszaki kiadvány (napilap, folyóirat) - köztük angol, német, francia, szerb, szlovák nyelvű - olvasható könyvtárunkban, melyek nem kölcsönözhetők. Ezek címlistája ide kattintva megtekinthető. Folyóirataink többségét tartósan megőrizzük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pest Megyei Könyvtár folyóirat olvasó