Tudás

Szabadulószoba a könyvtárban a GyalogKaland szervezésében.
Kurzus kezdőknek és haladóknak 13-19 éves korig. A kreatív írás műhelybe olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akiket érdekel az irodalom, szívesen olvasnak, és kipróbálnák a művészeti jellegű írást, mint alkotói folyamatot.

A 61. Közgazdász-vándorgyűlés kultúragazdasági szekciója

Szekcióelnök: Birinyi József népzenekutató, filmrendező, a KÓTA társelnöke, a Hungarikum Szövetség elnöke, az MKT Kultúragazdasági Szakosztályának elnöke

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár 2023. év őszére ismét meghirdeti 60 órás engedélyezett továbbképzési programját, „A humán könyvtári szolgáltatások minőségi fejlesztése a fejlesztő biblioterápia eszközeinek segítségével” címmel.

1952-ben egy minisztertanácsi határozat rendelkezett a megyei könyvtárak létrehozásáról, amely elsőként Békéscsabán jött létre, majd sorra követték a többiek. Az alábbi játékban a „hetvenesek” a főszereplők. Ezzel a képpel mi is benne vagyunk.

Sorozatunkban – nagy költőnk születésének 200. évfordulója alkalmából – rövid blogbejegyzésekben szeretnénk bemutatni Petőfit Sándort, az embert. Milyen volt gyerekként, serdülőként, fiatalon?
A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár a 2022. év őszére ismét meghirdeti 60 órás engedélyezett továbbképzési programját, „A humán könyvtári szolgáltatások minőségi fejlesztése a fejlesztő biblioterápia eszközeinek segítségével” (B/2020/008700) címmel.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár a Kulturális és Innovációs Minisztérium döntése alapján elnyerte a Minősített Könyvtár címet.

A már megszerzett nyelvtudás szinten tartására, nyelvgyakorlásra alkalmas évszak a nyár, s hatékony eszköz a hangoskönyv.
Fonotékánkban kedvükre válogathatnak több száz idegen (főként angol, német és francia) nyelvű hangoskönyvből.

Ha már hazaérkeztetek a nyaralásból / még csak készülődtök / épp itthon nyaraltok / nyári munka utáni kikapcsolódásra vágytok...várunk Benneteket júliusban rövidített nyitvatartással a Fonotékánkban

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár által szervezett nemzetközi szakmai nap. Szakmai továbbképzés a külföldi jó gyakorlatok hazai adaptálása érdekében.
A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár (B/2020/008700) a 2022. év tavaszára meghirdeti 60 órás engedélyezett továbbképzési programját, A humán könyvtári szolgáltatások minőségi fejlesztése a fejlesztő biblioterápia eszközeinek segítségével címmel.