Nincs kiválasztott település

Események

Népmese Napja. Óvodásoknak.

Kisoroszi

A kisoroszi óvodások, egy őszi történettel ismerkedhettek meg a könyvtárban.

Bogaras bácsit és Katicát Muslinca Ica meghívja a kesztölci Velmo gazda szőlőjébe szüretre és must készítésre, amit a gyerekekkel együtt elfogadnak. A mese során különleges rovarok segítségével megismerik a szüretelés és a mustkészítés fortélyait.

Mămăliga foglalkozás

Bernecebaráti

A Mămăligă a román paraszt egyik fő hagyományos étele , történelmileg vidéki étel. A szegény vidéki területeken gyakran helyettesítette a kenyeret , az alapvető ételt . Az utóbbi évtizedekben azonban népszerű fogássá vált, amelyet a legjobb éttermekben szolgálnak fel. Általában sarmale (töltött káposzta-leggyakrabban szőlőlevélbe töltve) vagy más hagyományos ételek kíséretében szolgálják fel.

Bogárháton (mese, oktatás, előadás)

Pilisjászfalu

A mai előadáson az általános iskola alsó tagozatos tanulói vettek részt. Az előadás címe: A méhkirálynő koronája. Az előadás során a gyerekek egy kincsvadászaton vettek részt, ahol feladványokat kellett megoldaniuk ahhoz, hogy a kincsesláda kinyíljon és a méhkirálynő visszakapja a koronáját. Közben a bogaras bácsi beavatta őket a méhecskék és más beporzók életébe is. Interaktív, szórakoztató előadáson vettünk részt, élő (nem csípő) rovarokkal és sok-sok izgalommal.

NYÁRI GYEREKTÁBOR AJÁNLÓ!

Felsőpakony

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Könyvtári Kalandtábor két hete kevésnek bizonyult, ezért ebben az évben pluszban, együttműködésben, egy hétre a CSILLAGZENEDE táborára is lehet jelentkezni!
A könyvtár által szervezett, már hagyományosnak mondható „Könyvtári Kalandtábor” jelenleg még szervezés alatt áll. Arra a regisztráció majd csak a meghirdetését követően lesz lehetséges!