Könyvtári rendszer

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
 
24
 
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 
Add to My Calendar

Püspökmajori Klubkönyvtár

 

Elérhetőség


A Püspökmajori Klubkönyvtár két helyiségből áll, az egyik a közel 10.000-es 
könyvállománnyal rendelkező könyvtári rész, a másik egy foglalkozások, kisebb rendezvények számára igénybe vehető klubterem.

 A könyvtárban teljes nyitvatartási időben működik a beiratkozás, kölcsönzés. Állampolgári jogon, ingyenesen bárki használhatja a könyvtárat. A könyvek, CD-k, elektronikus és egyéb nem hagyományos dokumentumok kölcsönzéséhez azonban beiratkozás szükséges. Az olvasók Olvasói nyilatkozatot írnak alá, amelyben elfogadják a Püspökmajori Klubkönyvtár Könyvtárhasználati szabályzatát, és adataik számítógépes nyilvántartását. Az olvasók adatait a SZIKLA21 integrált könyvtári rendszerben tartjuk nyilván. A kölcsönzés adatai számítógépbe kerülnek, a program nyilvántartja a lejárati időt, kiszámolja az esetleges késedelmi díjat. 

Személyesen és telefonon végezhető az elvitt dokumentumok kölcsönzési idejének meghosszabbítása. A kölcsönzési határidő után visszahozott művekért késedelmi díjat kérünk. Előjegyezzük a keresett dokumentumot, ha pillanatnyilag nincs bent a könyvtárban. A beérkezés után telefonon, vagy e-mailben értesítjük olvasóinkat, és 5 napig áll rendelkezésre a kért mű.
Folyamatosan biztosítjuk olvasóink számára a helybenolvasást, a folyóirat olvasást és a kézikönyvtár használatát és a tájékoztató, referensz kérdések megválaszolását. A könyvtár és a katalógus használatával kapcsolatban ún. technikai referensz szolgáltatást működtetünk. A könyvtárba jelenleg 6 féle időszaki kiadvány jár, helyben olvashatók, kölcsönzésükre is lehetőség van. 
Lehetőséget biztosítunk két, az olvasók számára fenntartott gépen internetezésre; szkennelésre, fénymásolásra, nyomtatásra, TV nézésre. Ezek egy része térítéses szolgáltatás, melynek díjait a Püspökmajori Klubkönyvtár Díjtáblázata tartalmazza. A Klubkönyvtár közösségi térként is funkcionál, közösségépítő szerepe a közelben lakók számára igen fontos. A Klubhelyiség jól felszerelt, klubok, foglalkozások, kisebb összejövetelek tartására alkalmas. Lehetőséget biztosítottunk civil szervezetek, egyesületek számára rendezvényeik megtartására. klubhelyiségben biztosított eszközök: asztalok, összecsukható székek, fotelek, hifi lejátszó.