Könyvtári rendszer

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 
Add to My Calendar

Mi a szösz?

A fenti címmel 2015 decemberében jelentettünk meg egy kiadványt óvodás korú gyermekek – és szüleik, nagyszüleik – részére a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A füzet egy mesét tartalmaz, mely egy könyvmoly család mindennapjain keresztül mutatja be könyvtárunkat, s emellett szépirodalmi és szakirodalmi könyvajánlót is tartalmaz kifejezetten az óvodás korosztályhoz igazodva, melyet gyermekkönyvtárosaink állítottak össze.

A kiadvány egy most induló sorozat első kötete. Fontos feladatunknak tartjuk az olvasásnépszerűsítést minden korosztály számára, ezért olyan könyvtárhasználati segédletsorozat készítését tervezzük, amely korosztályok szerinti bontásban – kisbabáktól egészen a nyugdíjasokig – mutatja be a könyvtárat, népszerűsíti az olvasást és a könyvtárhasználatot, az adott korosztálynak pedig szépirodalmi és szakirodalmi könyvválogatást nyújt. Reméljük, hogy első kiadványunk felkerül a könyvespolcokra, s örömmel forgatják majd a gyerekek és a szülők, nagyszülők is. Hisszük, hogy fontos a rendszeres, napi szintű olvasás, a legkisebbek esetében a mesélés. A Mi a szösz? című kiadvány elérhető online formában honlapunkról, a rendezvényen részt vevő gyermekek azonban haza is vihetik egy-egy példányát.

A kiadványról bővebben a Szentendre és Vidéke online , illetve a könyvtár honlapjánolvashatnak.

Szeretettel várjuk az óvodás korú gyerekeket szüleikkel együtt január 30-án, szombaton 10.30-kor a gyerekkönyvtár részlegünkben, ahol a gyerekek játékos könyvbemutató keretében megismerkedhetnek a mese szerzőjével, Vadadi Adrienn írónővel és a mese illusztrátorával, Igor Lazinnal, valamint részt vehetnek a könyvhöz kapcsolódó játékos foglalkozáson.

 A kiadvány megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

2016, január 30 - 10:30